Alertă falsă la Ploiești: un manechin realistic a fost confundat cu un cadavru și transportat la INML

Robert Nastase
24 iun. 2025, 18:00

O intervenție de amploare a avut loc marți după-amiază în cartierul Mihai Bravu din Ploiești, după ce un bărbat a alertat autoritățile privind descoperirea unui presupus cadavru într-o anexă părăsită. Ce părea a fi trupul unei femei înfășurat într-un sac de dormit s-a dovedit a fi, în realitate, un manechin de plastic cu aspect extrem de realist.

Intervenție în forță și mobilizare a anchetatorilor

Sesizarea primită prin apelul la 112 a dus la mobilizarea unei echipe operative din cadrul Poliției Prahova, alături de specialiști de la Direcția de Investigații Criminale și Institutul Național de Criminalistică. Obiectul suspect a fost lăsat intact la fața locului și transportat în siguranță la Serviciul de Medicină Legală (INML), pentru a nu compromite posibile probe.

„Având în vedere natura sesizării și pentru a preveni contaminarea unor eventuale probe, sacul nu a fost manipulat la fața locului”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova.

Descoperirea: o jucărie pentru adulți, nu un cadavru

După deschiderea sacului la INML, anchetatorii au stabilit că în interior nu se afla un cadavru, ci o jucărie pentru adulți, cu aspect uman. Confirmarea oficială a fost făcută de Poliție, care a subliniat că obiectul era atât de realist încât a putut fi confundat cu trupul unei persoane decedate.

Contextul inițial: descoperirea făcută într-o clădire abandonată

Un bărbat care curăța terenul din jurul unei clădiri abandonate de pe strada Carpenului a observat sacul în care se zăreau unghii umane. Acesta a alertat imediat autoritățile, presupunând că este vorba despre o crimă. Polițiștii au tratat cazul cu maximă seriozitate, inițial confirmând existența unui „cadavru” legat cu sfoară la nivelul genunchilor.

Cercetările continuă pentru identificarea responsabilului

Chiar dacă alarma s-a dovedit a fi falsă, ancheta rămâne deschisă. Poliția urmează să stabilească în ce împrejurări a fost abandonat manechinul în clădirea dezafectată și cine se face responsabil pentru incident. Obiectul, prin aspectul său, a creat suspiciuni rezonabile și a determinat o intervenție complexă din partea autorităților.

Concluzie

Incidentul de la Ploiești evidențiază dificultatea gestionării unor situații-limită în care obiectele artificiale pot induce în eroare chiar și specialiștii. Autoritățile tratează cazul cu seriozitate, urmând să clarifice toate detaliile legate de prezența manechinului în acel spațiu abandonat.